A Duna-Dráva Cement idén is zöldben gondolkodik

Só- és fényterápiás szoba gyermekeknek, zöld iskolaudvar, organikus óvodai zöldségeskert, megszépült siklósi várkert és családi fitneszpark. Csak néhány a beremendi térségben megvalósult Zöld Megoldások közül, amelyek nem tudtak volna létrejönni a DDC támogatása nélkül.

hirdetés

Idén a vállalat az elnyerhető pályázati forrást 1,5 millió forinttal megnövelve, a pályázati térséget Pécsre és környékére is kiterjesztve, összesen 4,5 millió forintot szán zöld ötletek támogatására, mellyel nem titkolt célja, hogy környezettudatos magatartásra és fenntartható életvitel kialakítására ösztönözze a helyieket.

„A Duna-Dráva Cement Kft. 105 éves cementgyártási hagyománya nem csak Beremend vonzáskörzetében érzékelhető, hanem a régió szerves részévé tette a vállalatot. A térség meghatározó gazdasági szereplőjeként úgy gondoljuk, hogy sikereinkből Pécs és környéke is profitálhat.” – mondta Guth Zoltán a DDC Kommunikációs vezetője.

DDC_zold_megoldas_palyazat_plakat_vegleges_pecs

Az elsősorban környezetvédelmi program céljait, ütemezését és költségvetését, egyéb dokumentumok mellett 2015. október 26-ig kell a pályázati felhívásban megjelölt módon benyújtani a DDC felé. A pályázati felhívás és további információ elérhető a http://www.duna-drava.hu/zold-megoldas honlapon. A nyertesnek 2016. augusztus 15-ig kell lezárnia a tervezett program megvalósítását.

A beérkezett pályázatokat független, a pécsi és a beremendi régióban is elismert, tapasztalt szakértői zsűri bírálja el. A pályázatok benyújtási időszakában konzultációs lehetőséget biztosít a Duna-Dráva Cement Kft. az érdeklődő, pályázni kívánó szervezetek részére, ahol a szervezők segítséget és ötleteket adnak a sikeres pályázáshoz, illetve válaszolnak a témával kapcsolatos kérdésekre.

SIKLÓSI KONZULTÁCIÓ
2015. október 7. 10 óra, Örsi Ferenc Művelődési Központ, Nyitok Műhely terme. Cím: Siklós, Kossuth tér 15.

PÉCSI KONZULTÁCIÓ
2015. október 7. 15 óra, Ferling Kft. Cím: Pécs, Mária u.8.

(x)