Pécsett koncertezik a 30 éves 100 Tagú Cigányzenekar

Idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját a méltán világhírű 100 Tagú Cigányzenekar. A tavalyi évben választották be a Magyar Örökség-díjas társulatot a Hungarikumok Gyűjteményébe, elismerve ezzel több évtizedes munkásságát, mint magyar csúcsteljesítményt. Idén pedig újabb Kossuth-díjas művésze lett a zenekarnak, Ökrös Oszkár személyében, akit a szakmában csak a cimbalom Paganinijeként szoktak emlegetni.

hirdetés

 

Ebből az alkalomból december 27-én, vasárnap, a pécsi Kodály Központ impozáns és fantasztikus akusztikai adottságokkal rendelkező hangversenytermében tartja Ünnepi Nagykoncertjét a zenekar.

Hungarikumot láthatunk Pécsett
Hungarikumot láthatunk Pécsett

A maga nemében páratlan kulturális csemegének számító eseményt két felvonásban rendezik meg. Az este feledhetetlen élményt ígér mindenkinek, aki ellátogat a magyar nemzeti kincsnek és kuriózumnak számító világhíres társulat ünnepi előadására!

A nagy érdeklődésre való tekintettel és az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva a helyjegyeket érdemes időben megváltania annak, aki nem akar lemaradni erről az örök élményről!

www.kulturalom.hu