Pécsre jön a Londoni Filharmonikus Zenekar

LPO rehearsals and orchestra group shot standing and sitting.

Tíz év után ismét Magyarországra látogat a világhírű Londoni Filharmonikus Zenekar: a nemzetközi zenei élet egyik legkiválóbb együttese jövő szeptemberben Pécsett, majd Budapesten ad koncertet. 2016. január 31-ig elővételi kedvezményt hirdet a Filharmónia Magyarország. Lepje meg szeretteit Karácsonyra egy igazán ritka és különleges ajándékkal.

hirdetés

Banner-720x90-ani

A zenekar, amely nagy múltja mellett újító és merész szellemének köszönheti hírnevét, Felix Mendelssohn – Bartholdy: Hebridák Nyitány és az É-moll hegedűverseny mellett igazi különlegességként Bruckner 4. szimfóniájával érkezik Magyarországra.

Az együttes, amely legutóbb tíz éve járt Magyarországon, 2016. szeptember 29-én a pécsi Kodály Központban, szeptember 30-án a budapesti Erkel Színházban ad koncertet, amelyek során Baráti Kristóf hegedűművész is csatlakozik a zenekarhoz.

Igazi élmény lesz
Igazi élmény lesz

A Londoni Filharmonikus Zenekart Sir Thomas Beecham alapította 1932-ben, és azóta olyan kiváló karmesterek vezették az együttest, mint Bernard Haitink, Solti György és Kurt Masur. Vlagyimir Jurovszkij 2007 óta tölti be a vezető karmesteri posztot. A zenekarnak a Royal Festival Hall az otthona, ahol a koncertterem megnyitása, 1951 óta lép fel, 1992-től rezidens zenekarként. A 2015–2016-os évadban Mexikóvárosban és a milánói Scalában is adnak koncertet. Az együttes játszotta többek között A Gyűrűk Ura-filmtrilógia Oscar-díjas zenéjét, és a zenekart kérték fel a 2012-es londoni olimpia idején a résztvevő országok himnuszainak felvételére is.

A Londoni Filharmonikus Zenekar két magyarországi koncertjére 2016. január 31-ig elővételi kedvezményt hirdet a Filharmónia Magyarország. Lepje meg szeretteit egy nem mindennapi, különleges karácsonyi ajándékkal!
Filharmónia bérletesek 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet az országban bármely, a Filharmónia Magyarország által szervezett koncertre!

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország jegyirodáiban, a Ticket Express irodákban és a www.jegymester.hu oldalon.

www.filharmonia.hu