„Fanni nem a város bokrétája lesz” (+Galéria!)

Weisz Fanninak, a hallási fogyatékkal élő szépségkirálynőnek Pécs Arca Címet adományozott Páva Zsolt polgármester pénteken a városháza dísztermében. Az eseményen a helyi közélet ismert szereplői mellett jelen voltak fogyatékkal élők is, akiknek jeltolmács fordította a beszédeket.

hirdetés

GALÉRIA KLIKK IDE!

Fanni nem város bokrétája, hanem háziasszonya lesz – fogalmazott a címet felterjesztő Vujity Tvrtko, miután a jelenlévők megtekintették a szépségkirálynő – példátlan esélyegyenlőségi munkáját is bemutató – pályafutásáról készült rövidfilmet. Weisz Fanni valóságos legendája lett a fogyatékkal élők társadalmának, mostantól azonban kivétel nélkül városa minden polgárát képviseli – tette hozzá.

Közreműködésével – mondta – két kezdeményezés is indul a jövőben, a „Ciki, ha ide állsz”, illetve a „Hajrá Pécs” nevű kampány: az első arra hívja fel a figyelmet, hogy az autósok ne foglalják el a mozgássérültek számára fenntartott helyeket, a második pedig a pécsi termékeket népszerűsíteni majd.

Páva Zsolt felemelőnek és mérföldkőnek nevezte, hogy egy fiatal gyönyörű lány, akinek pályája, sikerei minden fogyatékkal élő számára példa, az arcát adja Pécsnek. Felidézte, még 2009-ben fogalmazódott meg benne, hogy miként tudnák a városban a fogyatékkal élők megmutatni értékeiket. Egy évvel később az EKF alatt – tette hozzá – már számos alkalom kínálkozott erre.

A Pécs Város Arca szalag és oklevél átvétele után Weisz Fanni elsőként jelnyelven szólt a jelenlévőköz. Pécs az életet jelenti számára, a várost, amelyhez minden köti – emelte ki, hozzátéve: egyszerre megrendítő és megható számára, hogy az épnek mondott emberek társadalma elismeri és mindent megtesz, hogy a pécsieket képviselje.

“Köszönöm mindenkinek, köszönöm, hogy meghallgattak. Hajrá Pécs!” – zárta szavait immár saját hangján.