„Számíts arra, hogy ki fogunk nyírni!” +Videó!

Ezzel a mondattal fenyegette egy ismeretlen a minap Csepeli Lászlót (képünkön), a Kertváros Lakásfenntartó Szövetkezet küldöttjét azért, mert gyaníthatóan hűtlen kezelés miatt eltűnt 40 millió forint miatt fordult a legfőbb ügyészhez. A megfenyegetett férfi feljelentést tett a Pécsi Rendőrkapitányságon.

hirdetés

Tíz esztendeje is van annak, hogy 40 millió forint hiányzik a Kertváros Lakásfenntartó Szövetkezet büdzséjéből. Bár a jogszabályváltozás és elévülés miatt nem tudták felelősségre vonni a gyanúsítottakat, a szervezet egyik küldöttje, Csepeli László nem akarta annyiban hagyni a dolgot.

Úgy döntött, hogy több szervhez is jogorvoslatért fordul. Azt mondja, a döntés ellenére is felelősségre vonást szeretnének, de új nyomozás csak akkor indulhat, ha eddig nem ismert, újabb körülmény merülne fel az ügyben. Csepeli ennek ellenére legutóbb januárban fordult a legfőbb ügyészhez; azóta is várja a választ.

A küldött kitartását a szervezetben is nagyra értékelik, ezért a szövetkezeti tagok nemrég jelölték az igazgatóságba is. Ezt követően azonban egyre-másra kap ő és felesége olyan fenyegető telefonokat, amelyek megrémítik őket.

Legutóbb a pécsi vásárba menet, vasárnap állította meg egy ismeretlen az utcán, aki kezet rázott vele, majd azt mondta neki: „Te szemét, számíts arra, hogy ki fogunk nyírni!” Csepeli visszakérdezett, hogy miért, majd azt a választ kapta, hogy „jó lenne, ha abbahagyná a negyvenmillió keresését”.

Az illető ezt követően egyrészt azzal fenyegette meg Csepeli Lászlót, hogy megvereti, majd azt tanácsolta neki, hogy esténként ne is nagyon sétálgasson az utcán, mert „nem biztos, hogy élve hazaérsz”. Ezt követően a fenyegető elviharzott.

Csepeli szerdán tett feljelentést az ügyben a Pécsi Rendőrkapitányságon. A szervezetnél nem nyilatkoztak a Pécs TV-nek az ügy kapcsán.