Ál-vízóraleolvasók próbálkoztak a pécsi Komlói úton

Vízóra-leolvasás ürügyén próbáltak bejutni csalók több komlói úti társasházba az elmúlt napokban Pécsett.

hirdetés

Két nő adta ki magát a Tettye Forrásház Zrt. munkatársának, és kísérelt meg a kifüggesztett plakátokra hivatkozva, a szolgáltató által meghirdetett leolvasási időpontokban a lakásokba jutni. A lakók éberségének köszönhetően a csalók ezúttal nem jártak sikerrel: a fogyasztóknak feltűnt a megszokott munkaruha hiánya, így kérték az igazolvány felmutatását, mire az álleolvasók kereket oldottak. Rendszeresen előfordul azonban, hogy illetéktelenek a vízműre vagy más közüzemi szolgáltatóra hivatkozva férkőznek a fogyasztók bizalmába. Elsősorban idős embereket vesznek célba, elterelik a figyelmüket és ellopják értékeiket, néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért.

A Tettye Forrásház Zrt. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy minden esetben győződjenek meg az ilyen munkák elvégzésére hivatkozó személyek kilétéről! A szolgáltató leolvasói könnyen azonosíthatóak: Tettye Forrásház Zrt. feliratú kék munkaruhát viselnek, a társaság emblémájával és azonosító számmal ellátott, arcképes igazolvány felmutatásával igazolják magukat.

A leolvasók feladata a vízmérők adatainak rögzítése, állapotuk ellenőrzése, semmilyen esetben nem kérnek és vehetnek át pénzt a helyszínen! Ne higgyen másnak! A mostani esethez hasonló körültekintő és óvatos hozzáállással megelőzhetőek a kellemetlenségek. Amennyiben bizonytalan, hogy valóban a Tettye Forrásház alkalmazottai keresték-e fel Önt, hívja a társaság ügyfélszolgálatát a 72/421-700-as telefonszámon, ügyintézőik készséggel azonosítják a leolvasót.

Visszaélés esetén tegyen bejelentést a Pécsi Rendőrkapitányságon!

2012. május 9. TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.