112 új számítógép a PTE gyakorló iskoláiban

A magyar közoktatás történetének talán soha nem látott technikai fejlesztésére adott lehetőséget a 2007-ben Európai Uniós források felhasználásával indult országos projekt, amelynek során az ország sokszáz általános és középiskolája kapott korszerű oktatástechnikai és informatikai eszközöket.

hirdetés

Köztük volt a Pécsi Tudományegyetem négy gyakorlóiskolája, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola, a PTE 1. sz. Gyakorló Általános Iskola, a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, valamint a szekszárdi PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda.

A projekt célja az volt, hogy az érintett iskolák legalább 10 tanulónként rendelkezzenek egy számítógéppel, a tantermek 40%-a legyen felszerelve egy interaktív táblát, projektort és számítógépet tartalmazó tantermi csomaggal, elektronikus mérő-értékelő ún. szavazócsomaggal, és egyéb informatikai eszközökkel. Különösen fontosak azok a speciális eszközök, melyek a sajátos nevelést igénylő tanulók – gyengénlátók, hallássérültek, mozgássérültek, tanulási nehézséggel küzdők- integrált oktatását segítik.

A 2007-ben beadott pályázatra sok nehézségen és buktatón keresztül többszöri átdolgozás után született meg a döntés a támogatásról, végül 2011 márciusában indulhatott el a TIOP-1.1.1-07/1-2008-1092 számú, „Infokommunikációs technológia támogatású pedagógiai mód-szertanhoz szükséges infrastruktúrafejlesztés a Pécsi Tudományegyetem négy közoktatási intézményében” című projekt végrehajtása.

A projekt zárásakor azonban már nem a menet közbeni nehézségek a fontosak, hanem annak eredménye: a négy iskola összesen 112 darab számítógépet, 40 darab tantermi csomagot, 8 db szavazócsomagot, egy szervert, 4 db WIFI csomagot, valamint 14 darab SNI csomagot kapott.

Forrás: PTE