A Pécsi Törvényszék január 28-án egy holland állampolgárságú férfit kábítószer forgalmazására tett kísérlet és kábítószer birtoklása miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélt és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős. 

hirdetés
Uránia Mozi

A bíróság közlése szerint a holland férfi egy magyar nővel élt élettársi kapcsolatban, és a nő édesanyjának komlói lakásán éltek annak ellenére, hogy a nőnek saját lakása is volt Komlón. 2016 tavaszán, azon a címen, hogy az élettársa lakását felújítja, a vádlott lezárta annak kis szobáját, ahová onnantól kezdve csak ő járt be. Az egyébként jövedelemmel nem rendelkező vádlott marihuána termesztéséhez szükséges berendezéseket, szellőztető-, öntözőkészülékeket, lámpákat és időzítőket szerzett be és ebben a szobában kezdte el összerakni azokat, hogy ott kannabisznövényeket termesszen.

2016. augusztus 31-én, a délutáni órákban házkutatást tartottak a vádlott élettársának lakásában, ahol nagy mennyiségű – a különösen jelentős mennyiség alsó határát csaknem ötszörösen meghaladó tömegű – kábítószert (más mellett amfetamint, kokaint is) találtak és foglaltak le. Ezen kívül a marihuána termesztéséhez szükséges eszközöket is lefoglalták.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés, illetőleg enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, az ügyész a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanap határidőt tartott fenn.

A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Hirdetés