15 éves a Táncoló Egyetem

A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) 2000 óta működő Táncoló Egyetem nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának 15 éves jubileumát.

hirdetés

A Pécsi Tudományegyetemen 2000 óta működő Táncoló Egyetem elnevezésű projekt elsődleges célja az intézmény polgárainak, és a régió felnőtt lakosainak bevezetése a tánc világába, hogy jobban megismerhessék ezt a fantasztikus testmozgási és kulturális programot. A tizenöt év alatt közel hatvanféle tánc- és mozgáskurzusra jelentkezhettek az érdeklődők. A kezdeményezés népszerűségét jelzi, hogy összesen több mint huszonötezer regisztrált résztvevője volt a képzéseknek.

A jubileum alkalmából ünnepélyes keretek között adták át az egyetem Ifjúság úti campusában található Tánc- és mozgástermet, melynek létrejöttével a PTE büszkélkedhet a város, és vélhetően a megye legnagyobb tánctermével. A több mint 300 m2-es, tükrös, parkettázott, balett-rúddal ellátott, gyönyörűen dekorált teremben a Táncoló Egyetem órái ideális körülmények között folyhatnak.

Az ünnepélyes avatással egy időben Karneváli Parti várta a tánc és zene kedvelőit a PTE Természettudományi Karának udvarán, ahol a kiváló hangulatról a PTE Brass Band és a PTE Táncegyüttes gondoskodott. Az ő vezetésükkel számos tánccsoport és érdeklődő néző részvételével látványos Karneváli Felvonulás haladt a Jubileumi Gálaműsor helyszínére.

Itt a színes programban táncbemutatókat, táncos divatbemutatót láthatott a közönség, és vidám játékokon vehettek részt. Az estet a Szenes Iván-díjas fiatal énekes, Vastag Csaba nagy sikerű műsora zárta, a PTE Táncegyüttes közreműködésével.