150 adag ételt osztottak ki Pécsett

A Betegápoló Irgalmasrend alapítója, Istenes Szent János ünnepén, március 8-án tartják világszerte a keresztény szellemiségű gyógyítás napját. A rend pécsi kórházának udvarán kedden 150 adag ételt osztottak a rászorulóknak.

hirdetés

Az Irgalmasrendi kórház udvarán felállított sörpadok gyorsan megteltek. A rendnek ez az idei első akciója, de szokás szerint minden évben kétszer megvendégelik a rászorulókat, Pécsett. Morvay Imre Pio, a Betegápoló Irgalmasrend Pécsi Rendházának házfőnöke elmondta: „Istenes Szent János példája mindannyiunkat elgondolkodtat. Ő családjának tekintette a szegényeket. Mi is szeretnénk nyílt szívvel feléjük fordulni. Amit tudunk, hozunk és adunk.”
A keddi ételosztás ismét különleges volt. Pio atya a szomszédos kórházban várakozókat is megszólította és ebédre invitálta.

A Betegápoló Irgalmasrend kórházában jelenleg 117 ágyon tudják biztosítani a régió lakosságának hospice és krónikus ellátását, a rend küldetésével összhangban. Istenes Szent János életének példája mutatja (aki katonából lett a rászoruló betegek segítője), hogy sokszor kitérőkön, tévutakon keresztül vezet az út valódi hivatásunk felé. Istenes Jánost 1690-ben avatták szentté. XIII. Leó pápa a katolikus kórházak védőszentjévé tette. Ünnepét 1714-ben vették föl a római naptárba.