150 milliót szánnának az otthonra

A Baptista Szeretetszolgálat, a Xavér Utcai Idősek Otthonának fenntartója pályázati forrásból szeretné korszerűsíteni az intézményt. Mintegy 150 millió forintos fejlesztést terveznek.

hirdetés

A fejlesztés célja a szociális intézményrendszer korszerűsítése és a nyújtott szolgáltatások minőségének javítása az ott lakók életkörülményeinek javítására – mondta Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

Mint hozzátette, az intézményi ellátást jelenleg is szolgáló, az 1800-as évek végén épült ingatlan felújítása, átalakítása, korszerűsítése elkerülhetetlen, különös tekintettel az akadálymentesítésre.

A szakhatóságok által korábban kifogásolt hiányosságok megszüntetését sem lehet halogatni. Így kerül majd sor betegszoba kialakítására, de több, tisztálkodásra szolgáló helyiségre, illemhelyre is szüksége van.

Elképzeléseik szerint a jelenlegi főépület teljes körű felújítása mellett egy új tetőtéri szint kialakítása is megvalósulna, s ezáltal egy 1700 négyzetméter alapterületű korszerű otthon áll majd az ellátottak rendelkezésre. A beruházás költsége közel 150 millió forint, ezenkívül a pályázati forrásból intézményi eszközbeszerzéseket is szeretnének finanszírozni.

A pécsi önkormányzat már megadta a szeretetszolgálat részére a várostól kért tulajdonosi hozzájárulást a fejlesztésekhez.