Demonstráltak a vesztesek

Trafikosok demonstráltak szerda este Budapesten. A mintegy kétszáz fős, a Facebookon szerveződő csoport tagjai a koncessziós pályázat eredményének megsemmisítését és “tisztességes feltételek mellett” új pályázati eljárás kiírását követelték.

hirdetés

A Március 15. téren tartott esti rendezvényen felszólalók a pályázaton nem nyert trafikosok, az általuk trafikkárosultnak nevezett emberek nevében azt mondták, becsületes adófizető polgárként nem azt érdemelték, hogy most elveszítsék a munkájukat, a megélhetésüket, és azt kérték, tegyék lehetővé, hogy tisztességes munkájukat tovább végezhessék.

Elmondták: azt gondolták, egészséges konkurenciaharcban dől majd el, kik nyernek a pályázaton, ám szerintük nem ezt történt. Többen is annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a napokban (a legalább húsz éve a területen dolgozók számára) kiírt kiegészítő pályázaton annyira lehetetlen feltételeket szabtak, hogy annak országos szinten csak néhányan tudnak megfelelni.

A téren több, a megélhetését féltő mozgássérült ember is megjelent, mások tiltakozó táblákat tartottak a kezükben. A rendezvényen, miközben a szónokok beszéltek, ismeretlenek jelentek meg, és a rögtönzött színpad mögött az alaptörvényt bíráló többméteres molinókat húztak ki.

A szervezők a rendőrök segítségével elérték, hogy a csoport a “trafikkárosultak” demonstrációjától távolabb tiltakozzon, atrocitás nem történt. A rendezvényen – elmondása szerint – magánemberként megjelent Karácsony Gergely független országgyűlési képviselő, a PM politikusa is.