200 millióval húzhatták le a szerelmes asszonyt

Többen verhettek át egy szekszárdi asszonyt, aki azt hitte szerelmes az egyik gyanúsítottba, ezért 200 millió forintot juttatott neki. Az ügyészség vádat emelt G. I. ellen, akit egy pénzkiadó automata megflexelésével is vádolnak.

hirdetés

csalas

Az ügyészség szerint egy dúsgazdag szekszárdi férfit néhány hónap alatt sikerült kisemmizni, ám nem üzleti trükkel, nem csalással, hanem a férfi feleségének elcsábításával.

A szövevényes ügy elsőrendű vádlottja,  G. I.  ugyanis azt mondta a nőnek, hogy házassága megromlott és vele képzeli el a jövőjét. A nő ezt elhitte a férfinak, majd rövid idő után elköltözött a dúsgazdag férjétől – áll a Pécsi Ügyészség közleményében.

–  A feleségem egy rövid időre hazaköltözött, de csak addig maradt, amíg meg nem szerezte I. parancsára a házban tartott készpénzt, körülbelül 40 millió forintnak megfelelő eurót – nyilatkozta korábban az egyik országos napilapnak az asszony férje. –  Végül amikor már mindent megszereztek, ingatlanokat, készpénzt, az Audi luxusterepjárót, már nem volt fontos a I-nek a felségem és dobta – tette hozzá.

Az ügyészség közleménye szerint a feleség a vádlott utasítása alapján több feljelentést is tett férje ellen, miközben a családi vagyont fokozatosan átadta a vádlottnak. Ez részben készpénzben történt, úgy, hogy a férfi a különböző vállalkozásokkal kecsegtette, másrészt a nő a nevén lévő ingatlant, nagy értékű gépjárműveket átíratta a vádlott érdekeltségébe tartozó cégekre. Az asszony megtévesztésében a vádlott segítségére volt a annak felesége, illetve két ismerőse is. A vád szerint I. összesen mintegy 200 millió forint értékű vagyont szerzett meg, melyek egy részét feleségével együtt utazásra, illetve megélhetésre költötte, másik részen azóta visszakerült a pórul járt férjhez.

A kommandósok február elején fogták el a gyanúsítottakat, egyikük utána nyilatkozott lapunknak.

– A nő szerelmes volt I-be, ezért ki akarta menteni a vagyonát a házasságából – nyilatkozta korábban lapunknak E. Z. , ügy egyik vádlottja. Z. szerint a férj igazából nem lett kifosztva, a nagy értékű autó és egy lakás is az asszony nevén volt, ezeket egy Kft-be vitték be, amelyikben G. I. is tulajdonos volt.

Az ügy elsőrendű vádlottja, G. I. egyébként jól ismert a rendőrök között. Jelenleg is folyamatban van egy bírósági ügye, mert őt vádolják azzal,  hogy néhány éve megflexelte a Rókus sétányon az OTP bank automatáját.

Az ügyészség csalás minősített esetével vádolta meg G. I.-t, amiért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztést róhatnak ki. A többieket  bűnsegédlet vádjával állítják a bíróság el.