13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzóna2010: hatalmas sikere volt városunknak

2010: hatalmas sikere volt városunknak

Sajtóközlemény: „Nemzetközi, hazai és pécsi viszonylatban is hatalmas sikerrel zárta a kulturális évadot Pécs. A 2010-es Európa Kulturális Főváros program során a város bebizonyította, hogy helye van Európában, és méltán nevezhető Pécs a kultúra városának.

– Alapos, független és reprezentatív felméréseink vannak arról, hogy Pécs minden kétséget kizáróan megállta a helyét 2010-ben. Azt is mondhatnám, hogy ami eddig egy szubjektív érzés volt, az mára objektív bizonyosság: azaz az Európa Kulturális Főváros program hatalmas siker volt, és erre minden pécsi joggal lehet büszke – mondta Pécs polgármestere.

Hozzátette: – Mi pedig arra vagyunk büszkék, hogy a pécsiek 83 százaléka szerint jobb most a városban élni, mint korábban.

Páva Zsolt kifejtette, örül annak, hogy a pécsiek több mint 80 százaléka szívügyének tekintette a program sikeres lebonyolítását.

A felmérés bebizonyította azt is, hogy a pécsiek szeretik a megújult köztereket, tisztábbnak, rendezettebbnek, szebbnek látják ma Pécset, ami számos tekintetben köszönhető a kulturális fővároshoz kapcsolódó beruházásoknak.

– Nem titkolt célunk, hogy Pécs és a pécsiek a jövőben is profitáljanak a kultúrából, tehát nem állunk le azért, mert véget ért a hivatalos EKF-évad. Ezért is öröm számomra, hogy ma a magyarok csaknem 60 százaléka úgy látja, városunk lehet a kulturális turizmus hazai központja – magyarázta Páva Zsolt.

Hozzátette, az egyik legnagyobb elismerés Pécs számára, hogy a magyarok kétharmada egyértelműen sikeresnek tartja a Pécs Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatot, és ma 10-ből 8 ember azt mondja az országban, hogy Pécsnek köszönhetően javult Magyarország külföldi megítélése és imázsa.

– Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, különösen az önkénteseknek, akik szabadidejükben segítették Pécset a siker felé. Összesen mintegy 650 program és több mint 4000 EKF esemény valósult meg Pécsett, a régióban, a pályázó városokban, valamint a testvér- és partnervárosokban 2010-ben – mondta Páva Zsolt.

A polgármester szerint a kutatás objektív képet adott arról is, ki mit gondol ma Pécsről.

– A magyarok döntő többsége ma elismeréssel tekint Pécsre. Számomra azonban az a legfontosabb eredmény, hogy ma erős és büszke a pécsiek közössége, egy irányba tartunk, közös céljaink vannak. Úgy hiszem, ez az alapja annak, hogy Pécs ma sikeres lehet, és holnap is az marad.

Pécs, 2011. 02. 02.

Polgármesteri Kabinetiroda

További részletek a Pécsi Hírek pénteken megjelenő számában olvashatóak!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő