11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaBelföld2022-ben közös miniszterelnök-jelöltet állít az ellenzék

2022-ben közös miniszterelnök-jelöltet állít az ellenzék

Kormány- és korszakváltásra készülve közös miniszterelnök-jelöltet állítanak az ellenzéki pártok a következő országgyűlési választáson. Erről a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP, és a Párbeszéd vezetői egyeztek meg – írja a 24.hu.

A hat ellenzéki párt közleményben osztotta meg a hírt, mint írták, „a pártelnökök kinyilvánították, hogy a felkészülési menetrend alapján a demokrata ellenzéki szövetség legkésőbb 2021. október 23-án – az előválasztások lebonyolítását követően – közös miniszterelnök-jelölttel és 106 közös jelölttel áll a választók elé” – közölte a 24.hu.

Azt is megfogalmazták, az előválasztások lebonyolításába a civil szervezeteket is bevonják, valamint lehetővé teszik, hogy civil jelölt is elindulhasson.

A pártelnökök azt is megerősítették, hogy „2022-ben kormány- és korszakváltásra készülnek, a készülő közös programban meghatározzák azokat az alapértékeket, amelyek iránytűként szolgálnak a demokrata pártok együttműködéséhez és későbbi közös cselekvéséhez. Az egyeztetési folyamatba bevonnak szakmai és civil szervezeteket, valamint szakszervezeteket” – olvasható a közlemény alapján a cikkben.

Mint írja a lap, Tóth Bertalan MSZP-elnök pedig nemrég arról írt, szeretné, ha az előválasztáson való indulás feltétele lenne, hogy a közös programot minden induló elfogadja.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő