Ezrek buliztak a főtéren

Már délután trombitaszótól volt hangos Pécs belvárosa, ez a hangulat azonban estére fokozódott. Aki tehette, Pécs főterén bulizott.

hirdetés


Az év utolsó bulija nem sokkal nyolc után kezdődött Beatles dalokkal. Erre már több százan táncoltak a Széchenyi téren. A tömegben magyarok és külföldi diákok is együtt táncoltak.

 – Írországból jöttünk Pécsre tanulni, de itt töltöttük az ünnepeket és most a szilvesztert is. Nagyon izgalmasnak ígérkezik az este ezzel az utcai bulival – mondja Sarah Hymshemy, aki orvostanhallgató Pécsett.

A buliba nemcsak a fiatalabbak jöttek ki. Az idősebb korosztály is a szabad ég alatti táncolást választotta.

– Tetszenek ezek a Beatles dalok, tinédzser korunkat éljük újra – mondja Friedmanné Éva, aki férjével és barátaival érkezett a térre elbúcsúztatni az óévet.

A családok sem hagyták ki az első koncerteket. Gyerekekkel együtt jöttek ki szórakozni a főtérre.

A forralt borosok, puncs árusok és vendéglátósok szilveszter napján sem hagyják éhesen és szomjasan a koncertekre érkezőket.

Az éjfél előtti utolsó órában a helyi zenei élet egyik meghatározó együttese, a Ska-Pécs szórakoztatta a mulatozókat. Pattogó ritmusú, fúvósokkal megspékelt, punkosabb, rockosabb ska zenéjük nem hagyta, hogy bárki fagyoskodjon a főtéren.

Az éjféli visszaszámlálást egy óriási kivetítőn követhették végig a szilveszterezők pár perccel az évforduló előtt, majd a himnuszt követően, az eddigi legnagyobb volumenű tűzijáték vette kezdetét, ami negyed órán keresztül kápráztatta el a közönséget. Utána utcabál jött fergeteges bulival.

 • 2013

  Állati jó volt a buli a főtéren!

 • vackor

  Ezrek buliztak a főtéren? Nem elegen. Mindenki vihetett volna magával egy kertvárosi családot is, kisebb lett volna itt a lárma.

 • A szerzo

  A szerző jó állapotban volt és van, aki belekontárkodott kérem szépen, na ő aztán nem vállalja a nevét sem! 🙂 a lényeg, hogy mi kint buliztunk és próbáltuk átadni a hangulatot! A legboldogabb új évet mindenkinek!!! Hamarosan jön a cikk!

 • p

  Re: olvasó

  Hehe, igen, az újságíró múlt időbe tette az egyszer már megírt cikket. Bár lehet, hogy mindkét cikk már előre meg volt írva… a szerző valószínűleg már nem volt olyan állapotban éjfélre, hogy összefüggően gépelni tudjon. 🙂

 • olvasó

  Az utolsó három bekezdést már olvastam valahol… itt: https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/buli-es-alkohol-a-foteren-szilveszterkor/

 • Özv. Zacsekné

  Mi ez a megveszekedett rajcsúr a főtéren? Az ember már így évvége tájékán sem aludhat nyugodtan a lumpen dorbézolók miatt? Hol van ilyenkor a rendőrség? Na, majd mindjárt tárcsázom a főfelügyelő urat és bejelentem ezt az erkölcstelen csendháborítást!