320-szoros véradót díjaztak Pécsen

Minden véradással 3 embert életét menthetjük meg, mely több esetben az életet is jelentheti – hangzott el a Magyar Vöröskereszt Baranyai Megyei Szervezetének novemberi eseményén, ahol a legszorgosabb önkéntes véradókat díjazták, és azokat, akik egész évben önzetlen munkájukkal segítették a szervezet működését.

hirdetés

– A lakosság fogyása, és az egyre több beteg miatt sokszor vannak napi gondok a vérkészletünkben – kezdte meg az ünnepséget Lukács Miklós, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete Vezetőségének Alelnöke. Ez ellen az állapot ellen küzd teljes erővel a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete. A Véradók Napján azon embereknek köszönhették meg a munkáját, akik önzetlenül nyújtottak a szervezetnek segítséget. A díjakat Dr. Enyedi Ágnes Regina, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének Megyei Igazgatója, és Dr. Dezsőné Dr. Siba Krisztina, az Országos Vérellátó Szolgálat Megbízott Régióvezető Főorvosa adták át.

veradas1

Bár a hivatalos ünnepség Budapesten lesz az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében, a Baranya Megyei Szervezet is oda adományozta a Pro Vita díjat, mely csak annak az önkéntes véradónak adományozható, aki legalább 100 alakalommal adott vért, az élő önkéntes szerv- vagy szövetdonornak, illetve annak, aki az élet mentésében kiemelkedő tevékenységet fejtett ki.

Pécsett Békési Attiláné érdemelte ki a rangos díjat, aki összesen 107-szer adott vért, először 1989-ben. De nem ő a “rekordtartó”, a közönség sorai közül még olyan is ajándékot kaphatott, aki 320-szor adott vért életében.

veradas4

A baranyai Véradóbarát Munkahely címet is kiosztották, melyet a MATRO Kft. kaphatott meg. Ezen kívül kitüntetést és ajándékot kapott áldozatos munkájáért sokan mások mellett Bognár Szilvia, a Tüke Busz ügyfélszolgálati és ellenőrzési vezetője, és Dr. Dezsőné Dr. Siba Krisztina, az Országos Vérellátó Szolgálat Megbízott Régióvezető Főorvosa is.