Így alakul a távfűtés a szezon végén

A PÉTÁV Kft. tájékoztatja az időjárásfüggő hőszolgáltatásról megállapodással rendelkező ügyfeleit, hogy a fűtési időszak utolsó hónapjában – április 15-től május 15-ig – a szolgáltató a lakóépületek fűtésének leállítását, illetve újraindítását a már megszokott módon, az időjárásnak megfelelően, a megállapodásban foglaltak szerint teljesíti.

hirdetés

Az április 15-ét követő, változékony időjárás jellemezte időszakban általában az esti és a hajnali alacsony hőmérsékletek indokolják a fűtést. A nappali felmelegedések hatását az épületekben a távhőellátó rendszer szabályozástechnikája a teljes kikapcsolás nélkül is kezelni tudja. Ha napközben nem indokolt a fűtés, a fűtési berendezések automatikusan leállnak, indokolt esetben automatikusan újraindulnak.

radiátor

Azokban a lakóházakban, ahol már megvalósították a fűtéskorszerűsítést, a termosztatikus radiátorszelepekkel, illetve a még nem korszerűsített fűtési rendszerek hagyományos, működőképes radiátorszelepeivel a lakók maguk is tudják szabályozni a lakások fűtöttségét. Ahol nem állnak rendelkezésre a radiátorok szabályozására jól működő radiátorszelepek, ott az egyes lakások eltérő hőigényei nem érvényesíthetőek, előfordulhatnak alul- és túlfűtések, ezekben az épületekben javasolt a mielőbbi korszerűsítés.

A meteorológiai előrejelzések szerint a jövő héten 12 – 16°C körül alakulnak a napi közepes hőmérsékletek. A hétvégi felmelegedést követően jövő héten várhatóan hűvösebb lesz az időjárás, a PÉTÁV Kft.  a következő napokban is biztosítja a fűtésszolgáltatást.