400 ágyas: korlátozták a látogatásokat

Három órájuk van a betegeknek, hogy látogatókat fogadjanak a 400 ágyas klinikán. Az átalakítás miatt kellett korlátozni a tartózkodási időt.

hirdetés

Csütörtöktől – a határozatlan időre – délután 15 órától 18 óráig lehet a 400 ágyas klinikán tartózkodni. A korlátozásra azért volt szükség, hogy a gyógyítás zavartalanul tudják végezni.

A beruházás ideje alatt a betegutak is módosulnak. Erről a Pécsi Tudományegyetem Klinika Központja weboldalán tájékozódhatnak a betegek hozzátartozói. A változásokat egyébként a pécsi buszjáratok is folyamatosan közlik.

Mint ismeretes, az építkezés ideje alatt a Klinikai Központ egyes szervezeti egységei az épület meghatározott részein változatlanul üzemelnek – így az I. sz. Belgyógyászati Klinikához, a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai Centrumhoz tartozó, eddig is itt működtetett osztályok, a Laboratóriumi Medicina Intézet, a Radiológiai Klinika, a Nukleáris Medicina Intézet, valamint a Térségi Szűrő és Diagnosztikai Központ. Ezen intézetek azonban az építkezés kezdetétől nem a 400 ágyas klinika eddigi főbejáratán, azaz nem az Ifjúság útja, hanem a Honvéd utca északi részén található bejárat felől közelíthetőek meg. Ez alól kivételt képez a Nukleáris Medicina Intézet – ahol az izotópvizsgálatokat végzik -, amely megközelíthetősége kizárólagosan a Szívgyógyászati Klinika Ifjúság útja felőli főbejáratán keresztül lehetséges.

Hirdetés