4000 gyermeken segített a pécsi cég

Mintegy 80 millió forint összértékű adományt adott át az Aranyág Alapítványnak a pécsi Joya Hungary Kft. a PTE Gyermekgyógyászati Klinikáján kedden. A 4000 pár cipő rászoruló és mozgásszegény életmóddal élő gyermekekhez fog eljutni.

A Gyermekláb Jótékonysági Program célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgásszervi betegségek megelőzésére, illetve hogy szakemberek, orvosok, gyógytornászok segítségével tanácsokat adjon a szülőknek, s egyúttal a pedagógusoknak, hogy miként lehet sok mozgással és megfelelő cipőválasztással egészségessé fejleszteni a fiatal korosztály lábboltozatát.

Az Aranyág Alapítvány nevében Donáth László kuratóriumi elnök kedd délelőtt köszönetét kifejezve vette át a pécsi gyermekklinikán az 80 millió forint értékű adományt Albert Tamástól, a Joya Hungary ügyvezető igazgatójától. A felajánlott 4000 pár cipőből 3000 pár közvetlenül a jutott el a szülőkhöz, az e célra életre hívott gyermeklab.hu nevű honlapon történt regisztrációt követően.

Emellett a programhoz országszerte cipőboltok csatlakoztak, vállalva, hogy az Aranyág nevében átadják az adományokat a rászorulóknak. Baranya megyében összesen százhuszonöt gyermekhez jutott el ingyen cipő, több mint 2,4 millió forint értékben. Az ünnepélyes eseménynek otthont adó gyermekklinika 2,2 millió értékben 120 gyermeklábbelihez jutott.

Hirdetés