A kormányra húzná rá a Zsolnay-gyár volt dolgozóival szemben megítélt 23 milliós kártérítést az MSZP. Habár az őket ma foglalkoztató Ledina Kerámia ügyvezetője kijelentette, a cég mindent átvállal, Szakács László országgyűlési képviselő tamáskodik, és az országgyűlés elé viszi az ügyet. 

A Zsolnay-gyár szír mágnása beperelte az egyébként nagyjából 100 ezer forint körül kereső volt dolgozóit, és 23 milliós kártérítést kért tőlük – a bíróság pedig partnernek mutatkozott ebben. Ezzel a családokat súlyos veszélybe sodorta volna, ám a Ledina Kerámia Kft., ahova a volt zsolnaysok átmentek, átvállalta ezt a költséget. Ez viszont nem tetszik a szocialistáknak.

Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő szerint a dolgozók átvétele politikai nyomásra történt 2016 őszén, és szerinte a Ledina egy olyan fantomcég, ami semmilyen tevékenységet nem folytatott, csak hiteleket vett fel.

Szakács szerint politikai nyomásra léptek ki a zsolnays dolgozók

– Tóth Bertalan képviselőtársammal kezdeményezzük, hogy a kormány fizesse ki a 23 milliós összeget, majd hajtsa be azt Pécs vezetőin, Páva Zsolton, Csizi Péteren, Hoppál Péteren és Bánki Eriken – fogalmazott a politikus.

Ugyanakkor – amint azt a napokban meg is írtuk – Zentai István, a Ledina Kerámia ügyvezetője az ítélet után elmondta, minden kártérítést átvállal a cég, nem engedik, hogy a munkavállalókon csattanjon az ostor.

Hirdetés