6 millió eurós pályázaton a Ledina

A Ledina Kerámia, a Veszprémi Egyetem Anyagmérnöki Intézete, Pécsi Tudományegyetem Művészeti kara, valamint a Magyar Földtani és Georfizikai Intézet konzorciumi szándéknyilatkozatot ír alá, egy közvetlen brüsszeli pályázaton történő részvételről – számolt be Erdei Viktor, a Ledina Kerámia Kft. ügyvezetője.

hirdetés

A pályázat célja, az épületekben és infrastruktúrákban felhasznált anyagok tartósságának fejlesztése. Ezen belül a konzorcium tagjai az épületkerámiák anyagszerkezetét fogják vizsgálni, és olyan új innovatív megoldások kidolgozására törekednek, amelyek ennek az építőanyagnak a tulajdonságait javítják.

Erdei Viktor elmondta, hogy a Ledina Kerámia Kft.-nek az építőipari kutatás-fejlesztés a célja, az pedig különösen jó hír, hogy mindezt az Európai Unió is jelentős összeggel támogathatja.
A pályázati munkában komoly segítséget nyújt a Magyar Fejlesztési Intézet, és a projektbe szakértőként bevonták Halmos Ferencet, a neves keramikus művészt is.

Erdei Viktor szerint a Ledina Kerámia Kft. nagy hangsúlyt fektet a jövőben a szakképzés fejlesztésére, ezért hamarosan együttműködési megállapodást írnak alá a PTE Művészeti Karával és a Pannon Egyetemel is.