61 vokssal nyert a Fidesz Baján

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba 46,9 százalékos eredménnyel nyerte Baján a 3-as számú önkormányzati választókerületben vasárnap tartott időközi választást – közölte Papp Zoltán, a helyi választási iroda vasárnap az MTI-vel.

hirdetés

Második helyen Teket Melinda, baloldali pártok, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje végzett, a jobbikos Markó György lett a harmadik, az LMP-s Ikotity István a negyedik.

A Fidesz jelöltjére 467-en voksoltak, míg a három baloldali párt közös jelöltje 406 szavazatot kapott. A Jobbik jelöltje Markó György, a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje Ikotity István 4 százalékot ért el.

Az időközi választást azért kellett tartani, mert az egyéni választókerületben megválasztott Bálint Tünde, a Fidesz frakcióvezetője 2013 májusában meghalt.

A választókörzet szavazásra jogosult polgárainak 34 százaléka, 996 ember élt szavazati jogával, illetve adott le érvényes szavazatot. A szavazatok összeszámolása azért húzódott el, mert az egyik szavazókörben többször újraszámolták a voksokat.

A vasárnapi választást elemzők és a pártok is fontos erőpróbának tekintették a 2014-es kampány indulása előtt.