Új pécsi buszfolyosó: 800 millió forint támogatás

Mintegy 800 millió forintot nyert Pécs a város kelet-nyugati irányú közösségi közlekedési tengelyének megvalósítására. Lesz pécsi buszfolyosó!

hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott projekt a kerékpáros és a helyi autóbuszos közlekedés a pécsi belvároson keresztüli “gyors, biztonságos és vonzó” átjutását biztosítja majd.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, hogy gyorsabbá kívánják tenni a közlekedést a belváros és az Egyetemváros településrészek között. A beruházás tervezett elemei között említette a Szigeti út és a Tüzér utca kereszteződésében új körforgalom kialakítását, illetve onnan – a Hungária utcán keresztül – a Kórház térig tartó szakaszon új kerékpárutak építését és buszfolyosó létesítését.

Buszfolyosó
Ez lenne a buszfolyosó tervezett útvonala

A városvezető kitért arra is, hogy a 759 millió forintos projekt egyelőre tervezési fázisban van. A 2017 tavaszára, nyár elejére időzített kivitelezést átfogó társadalmi egyeztetés is megelőzi majd.

A baranyai megyeszékhely tavasszal indította el a kerékpárhálózat bővítését, a közösségi közlekedési fejlesztését, valamint az úthálózat gazdasági szempontok szerinti modernizációját célzó programját.

A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken a belváros átmenő forgalma és környezeti terhelése, a további cél a városközpont behajtási és parkolási rendszerének dinamikusabbá, hatékonyabbá tétele is.

  • A. Zimmer

    Ki volt az a barom, aki ezt kitalálta? Átgondolta, hogy mit is okoz a 6-os úton reggel és délután? (láthattuk, az autómentes napon) Tényleg ki akarja nyírni ez a barom polgármester a belvárost? Nem elég üres még a belváros, nem kellett volna megkérdezni az itt lakókat, dolgozókat, cégeket? Nem ez a módja a döntéshozásnak. Elsőként gondolkozni, aztán egyeztetni az érintettekkel és utána megvalósítani, ha már mindenki elégedett.