“9 nap a demokráciáért”

Sajtókampányba kezdett a Lehet Más a Politika.

hirdetés

Sajtóközlemény:

” Több megyén átívelő utazó sajtótájékoztató sorozatán az önkormányzati választásokkal kapcsolatos tervezett és megvalósult törvénymódosításokra hívva fel a választók figyelmét. A mai napon, 2010. június 17-én Pécsre érkezett a sorozat „Állampolgári részvétel” elnevezésű állomása.

A kampány lényege ugyanis, hogy az egyes állomásokon (Győr, Zalaegerszeg, Székesfehérvár, Pécs, Szeged és további nyolc helyszínen) a demokrácia egyes alapértékeit egy táblán narancssárga színnel eltakarják. Pécsett az Állampolgári részvétel azért is került a középpontba, mert épp itt volt fontos szereplője a politikai életnek a civil, a helyi kezdeményező erő az elmúlt hónapok, évek során. Ez a kezdeményező erő veszíthet az erejéből a jelenlegi változtatások hatására.

Az LMP Baranya megyei szervezete üdvözli és támogatja az állampolgári részvétel minél nagyobb fokú megvalósulását. Az állampolgári részvétel alapja pedig a tájékozottság, a tájékoztatás. Ezért az LMP kiáll mindennemű közérdekű adat nyilvánosságáért.

LMP Baranya Megyei Választmánya”