A 30Y képviseli hazánkat az MTV Europe Music Awards-on

A 30Y zenekar képviseli Magyarországot november 11-én Frankfurtban az MTV Europe Music Awards (EMA) világversenyén.

hirdetés

A magyar indulóról internetes szavazáson született döntés, a voksolás kedden éjfélkor zárult le az MTV EMA Worldwide Act első fordulója keretében. Az eredményt egy koncertekkel fűszerezett, hajnalig tartó buli keretében hirdette ki az MTV a fővárosi Akvárium Klubban. A legtöbb szavazatot kapott 30Y a második forduló végén akár a frankfurti Festhalle színpadára is eljuthat november 11-én – tájékoztattak a szervezők szerdán.

A regionális díjért folyó magyar versenyben a 30Y szoros versenyben utasította maga mögé a másik négy jelöltet, Odettet, Funktasztikust, a Supernemet és a Soerii&Pooleket. Az este első felében a győztes zenekar, valamint Odett és Funktasztikus is koncertet adott, utóbbi vendégeként Sub Bass Monster, Qka MC (Animal Cannibals) és Ganxsta Zolee is fellépett.

– Nagyon örülünk az eredménynek, számunkra megtisztelő, hogy olyan díjat fogunk kezünkben, amit annak idején Kurt Cobain a Nirvanából is megkapott – közölte az MTV EMA legjobb magyar előadó díját megszerző zenekar.

Az EMA Worldwide Act első fordulójának lezárulta után október 15-től újraindul a szavazás, amelyen a 30Y a többi győztes európai együttessel mérkőzik meg. A harmadik, a földrészek között zajló forduló után a végső győztes fellép az idei MTV EMA frankfurti gáláján, olyan világsztárok mellett, mint a No Doubt, Taylor Swift vagy a Muse.

A szavazni akarók a http://hu.mtvema.com oldalon minden kategóriában leadhatják voksukat. A végső győztesek kilétét november 11-én Frankfurtban hirdetik ki, a showműsorban a zenei világ színe-java ünnepli együtt az elmúlt év legnépszerűbb előadóit.

Az MTV szeptemberben jelentette be, kik az esélyesek a győzelemre az idei díjátadón, és az is kiderült, mely előadók indulnak az MTV EMA régiós fordulójában. A legtöbb jelölést – hatot – a nemzetközi fronton Rihanna kapta, csak eggyel kevesebb jutott Taylor Swiftnek. Katy Perry és Justin Bieber négy-négy, Nicki Minaj, Lady Gaga, Lana Del Rey és az újonc fun. három-három kategóriában száll versenybe, két díjra esélyes többek között a Green Day, a One Direction, a Gotye, Pitbull, Flo Rida és a Muse.

Tavaly A Compact Disco zenekar kapta meg az MTV EMA regionális díját és képviselte Magyarországot a zenei díjátadó nemzetközi mezőnyében. A díjakat 1994 óta adják át, minden évben más-más helyszínen, számos kiemelt és regionális kategóriában. A legtöbb MTV EMA-díjat eddig Eminem amerikai rapper kapta, aki már 14-et begyűjtött az elismerésből.

Az MTV EMA magyarországi regionális díját 2007-ben Ákos, 2008-ban Gonzo, 2009-ben és 2010-ben a The Kolin nyerte el.

  • Bölcs ész

    Szerintem a kispál ésa borz sokkal jobb! Miért nem ők mennek ilyen versenyre?

  • Olvasó

    Most tudtam meg, hogy a 30y nem a buszjárat, és a kép után olvasva énekesük nem hölgy, hanem Bekk Zoltán. Bravó! Jó látni, hogy vannak feltörekvő pályakezdő pécsi zenészek.

  • Fitt

    Hajrá Pécs!