Készül a 4K is!

Baranyai körutat tett a hétvégén a Negyedik Köztársaság Párt elnöksége. Pénteken Pécsett tartott lakossági fórumot és utcai kitelepülést a 4K! a Kertvárosban. Szombaton előbb Komlón találkoztak a helyiekkel a 4K! elnökségi tagjai, majd Máriakéménden tartottak fórumot. – A baranyai emberekkel való találkozás újra bebizonyította, milyen sokan élnek kilátástalan körülmények között, miközben kemény küzdelemmel tartják fenn a családjuk emberhez méltó életszínvonalát. Elgondolkodtató, hogy az utca embere jobbára már csak erőszakos megoldást tud elképzelni a korrupt uralkodó kaszt elzavarására. A 4K! azért szerveződik országszerte, hogy békés eszközökkel is új irányba állíthassuk az országunkat – mondta el az országjárás tapasztalatairól Istvánffy András, a 4K! elnöke.

hirdetés

A 2014-es választásokon Baranyában is a 4K! lesz az egyetlen új párt. – Sok párt alakult az elmúlt időben, amelyek megjelentek Baranyában is, de ezek mind régi, bukott politikusok visszatérési kísérletei. Alulról szerveződő, civilek által alapított új párt, amely valóban új irányt képvisel, egyedül a 4K! lesz jövőre – mondta el Szalai Roland, a 4K! baranyai elnöke.

Istvánffy András Magyarország problémáinak okát abban látja, hogy a rendszerváltás óta nem becsülik meg a hétköznapi, dolgozó embereket, és az ország oligarchák fogságába került. A jelenlegi gazdasági elit nem a saját szorgalmából, ötleteiből és munkájából jutott felülre, hanem a közvagyon szétlopásából. Magyarországnak jelenleg nem értékteremtő, hanem rabló elitje van, ők az oligarchák.

A hétköznapi embereket, ha találnak munkát, a munkaadójuk be sem jelenti rendesen, feketén, vagy papíron minimálbérért foglalkoztatja. Emiatt nincs biztonságban az állása, és hiába dolgozik, nem fizetik be utána rendesen a járulékokat, és a megérdemelt nyugdíját sem fogja megkapni. A 4K! programja szerint mindenkinek, függetlenül attól, hogy hány év munkát papíroztak le neki tisztességesen, jár a létminimumnak megfelelő nyugdíj. A létminimum jelenleg 86 ezer forint. Ennél kisebb nyugdíjat nem lehetne adni. A fekete foglalkoztatás kérdését nagy adóreformmal oldja meg a 4K! programja. Ez a jelenlegi politikusoknak nem érdeke, mert ők jól érzik magukat abban a világban, ahol minden céget adóellenőrzéssel zsarolhatnak.

Fotó: magyarnarancs.hu