Bábunak tekintik a tanárokat

Pécsett nincs gond

A baloldal csak szavazóbábunak nézi a pedagógusokat, ezzel szemben a kormány minden tanárt partnernek tekint – közölte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője pénteken az MTI-vel.

hirdetés

Előzőleg Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja sajtótájékoztatón arról beszélt: a Magyar Pedagógus Kar létrehozása újabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz-kormány totális kontroll alatt akarja tartani a tanárokat.

Hoppál Péter közleményében azt írta: szemben a Gyurcsány-Bajnai-szövetséggel, amely a pedagógusokat csak szavazóbábunak nézi, a jelenlegi kormány minden pedagógust partnernek tekint, és a pedagóguskarban lehetőséget ad véleményük, javaslataik kifejtésére, érdekeik képviseletére.

A Fidesz szerint a baloldal oktatáspolitikájával szemben ma nem a pedagógusok közötti ellentétek kiélezése és a megosztás a cél, hanem az összefogás és a párbeszéd kialakítása, és ezt szolgálja a Magyar Pedagóguskar is. A nagyobbik kormánypárt szóvivője úgy értékeli: a baloldal kihasználta és ma is ki akarja használni a pedagógusokat, ámítja és hergeli őket. Egymásnak homlokegyenest ellentmondó programok és nyilatkozatok látnak napvilágot a baloldalon, ha rajtuk múlna, káosz és bizonytalanság várna a pedagógusokra – fogalmazott.

A jelenlegi kormány ezzel szemben azon dolgozik, hogy az egészségügyi dolgozók bérrendezése után megkezdődhessen a pedagógusok bérrendezése és az életpályamodell bevezetése is – rögzítette.

Szeptember 1-jével minden, állami, önkormányzati oktatási intézményben közalkalmazottként dolgozó pedagógus a Magyar Pedagógus Kar tagjává válik. Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár azt mondta: javaslattevő és véleményformáló szerepe egyaránt lesz az újonnan alakuló karnak, feladatai közé tartozik majd a pedagógusok etikai kódexének kidolgozása is; a tagság különleges kötelezettségeket nem ró a pedagógusokra, tagdíjat sem kell fizetni.