A baloldal továbbra is a városvezetést támadja

Sajtótájékoztatót tartott a félbaloldali szövetség Pécsen, a Köztársaság téren. Az eseményen – az önkormányzati képviselőjelöltek mellett – részt vett Szelényi Zsuzsa, az Együtt-PM országgyűlési képviselője, Berkecz Balázs, a párt regionális igazgatója és Kovács Ágnes polgármesterjelölt. A “Pécs többet érdemel” elnevezéssel beharangozott tájékoztatón Szelényiék a városvezetés elmúlt évekbeli teljesítményét kritizálták.

hirdetés

Berkecz Balázs nyitásként a szövetség kampányfinisét emlegetve adta át a szót Szelényi Zsuzsának. A honanya szerint a magyar gazdaság egy helyben topog, a fejlesztések EU-s pénzekből folynak, erre pedig nem lehet jövőt építeni.

– Nem csoda, hogy képzett fiatalok ezrével hagyják el az országot, s az sem csoda, hogy ebből a városból is ezt teszik. Pécs jó adottságokkal rendelkezik, egykor az egyik legdinamikusabban fejlődő település volt, ezért is nyerhette az EKF-címet. Sajnos a városvezetés tevékenysége jól mutatja, hogy mennyi ötlet, pénz és javaslat nem valósult meg, amik pedig megvalósultak, azok jelenleg panganak. Pécs odáig jutott, hogy a világhírű Zsolnay-gyárat is elherdálja. Itt az idő, hogy a mostani városvezetés átadja a helyét “tehetségesebb” politikusoknak – fogalmazott a politikus.

Kovács Ágnes polgármesterjelölt Szelényi mondandójához igazodva elmondta, hogy Pécs “sokkal többet érdemel”.

– Úgy látszik, hogy Páva Zsolthoz elért a pécsiek szava és a mi listánk, hogy mi minden nem történt meg a városban az elmúlt öt évben az ő vezetése alatt.

A jelölt ekkor ismét felsorolta az általuk sérelmesnek tartott pontokat (elvándorlás, a reptér bezárása, a vízmű visszafoglalása, stb.), ezért arra kérte a pécsieket, hogy szavazzanak az összefogás jelöltjeire…