A baranyai LMP közleménye

Az LMP a jegyzőhöz fordul: jogsértések lehetnek a pécsi iskolák intézkedési terveiben – sajtóközlemény:
“A Lehet Más a Politika önkormányzati képviselői Pécs Megyei Jogú Város Jegyzőjéhez fordulnak az iskolák által benyújtott intézkedései tervek törvényességi átvizsgálását kérve. Tartunk tőle, hogy az intézkedési tervek olyan javaslatokat is tartalmaznak, amelyek végrehajtása jogszabályba ütközne.

hirdetés

Megítélésünk szerint ilyenek többek között a pedagógiai program módosítása, a közoktatási törvény kötelező óraszámra vonatkozó rendelkezéseinek figyelmen kívül hagyása, valamint ha a pedagógusok a tanításon kívüli tevékenységeket díjazás nélkül végzik.

Álláspontunk szerint ezek az intézkedések nemcsak a tanárokkal szemben inkorrektek, de a tudás ilyen módon történő leértékelése az oktatás színvonalának romlásához is vezet. Ennek megfelelően megengedhetetlennek tartjuk az ilyen romboló hatású intézkedéseket és további megszorításokat tartalmazó intézkedési tervek végrehajtását. Arra kérjük Pécs Megyei Jogú Város Jegyzőjét, hogy törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva gondoskodjék az intézkedési tervekben található esetleges jogsértések kiküszöböléséről.

Amennyiben az ügyben előrelépés nem történik, további lépéseket fogunk tenni a Fidesz-KDNP által kikényszerített intézményi megszorítások ellen. A Lehet Más a Politika elfogadhatatlannak tartja, hogy a városvezető koalíció – folytatva a szocialista-liberális elődei beruházási politikáját – többmilliárdos mélygarázs fejlesztést indított útjára, most pedig brutális megszorító intézkedéseivel a közoktatáson akar spórolni. Az iskolák ellehetetlenítése városunk jövőjét, a piacképes tudást veszélyezteti.

Lehet Más a Politika
Baranya megyei Szervezete”