A belföldi turizmus emeli a vendégéjszakák számát

A belföldi turizmus erősödésének köszönhetően országosan 5,6 százalékkal emelkedett a szállodai vendégéjszakák száma az év első felében – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

hirdetés

Niklai Ákos kiemelte: Magyarországon a belföldi vendégek adják a turisták 45, a külföldiek pedig az 55 százalékát, ami egy nagyon egészséges aránynak tekinthető.

Hozzátette: a legtöbb külföldi turista továbbra is Németországból, az Egyesült Királyságból és Ausztriából érkezik az országba, azonban jelentős számban érkeznek még külföldiek Szlovákiából, Csehországból és Romániából is.

Közölte, a magyarok számára Horvátország és Bulgária a legkedveltebb úti cél, a belföldi nyaralásoknál pedig a Balaton, a Velencei tó, valamint az országban található gyógy,- wellness,- és a kastély szállodák. A belföldi turizmust egyrészt a SZÉP-kártya, másrészt az életszínvonal kis mértékű emelkedése is segíti, hiszen ennek köszönhetően a lakosság több pénzt tud a nyaralásra fordítani – fogalmazott.