A belvárdgyulai tűz újra fellángolt

Amint arról lapunk elsőként beszámolt, hétfőn délután Belvárdgyulán egy palatetős, fémszerkezetű, oldalt farostlemezes épületben tárolt szemét gyulladt meg. A füst még 24 óra elteltével is látható volt, ahogy arról szintén beszámoltunk frissített cikkünkben. Most pedig, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról értesültünk, hogy újabb helyen gyulladt meg az apríték, alig pár száz méterre az előző helyszíntől. 

A raktárépületben több ezer köbméter szemetet tároltak ömlesztve. Az elmúlt napokban hivatásos és önkéntes tűzoltók folyamatosan felügyelet alatt tartották a területet, hogyha esetlegesen újra begyulladna a szemét, akkor azonnal tudjanak intézkedni.

hirdetés

Tegnap este, a korábbi helyszíntől háromszáz méterre levő sátorban is beizzott az apríték. A helyszínen levő hivatásos tűzoltó egységek mellé továbbiak is érkeztek Pécsről és Mohácsról is.

A sátorból – sugárfedezet mellett – erőgéppel kihordták az aprítékot, a Baranya Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat pedig tűzeseti helyszíni szemlét hajtott végre. A szemle célja a tűz keletkezésére vezető okok feltárása volt.

Hirdetés