A családban maradt a drog

Illegális családi droglaboratóriumot számolt fel a rendőrség Nyíregyházán és Újfehértón, az ügyben öt ember ellen bűnszövetségben elkövetett kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanújával indult eljárás – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Fedor Rita elmondta: a nyomozók az egymással rokoni kapcsolatban álló gyanúsítottak nyíregyházi és újfehértói otthonán hétfőn ütöttek rajta, és a házkutatásokon kábítószer előállításához használt alapanyagokat, eszközöket, valamint előállított drogot találtak és foglaltak le.

hirdetés

A rendőrség három férfit és két nőt vett őrizetbe, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

A főhadnagy hozzátette, hogy a főkapitányság nyomozói az eljárás során azt is vizsgálják, hogy az előállított kábítószert hol és kiknek értékesítették a gyanúsítottak, illetve választ keresnek arra, mióta folytatták jogellenes tevékenységüket.

Fedor Rita megemlítette: az elmúlt másfél évben Nyíregyháza vonzáskörzetében hat illegális droglabort számoltak fel a szabolcsi főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói. A hat helyszínen lefoglalt drog fekete piaci értéke együttesen meghaladta a 100 millió forintot.