A családot nem pótolják az ajándékok

15 csecsemőt ajándékozott meg a Pécsimami egyesület pénteken a Fészek Gyermekotthonban. A egyesület a könyvekkel, játékokkal, a gyerekek karácsonyát szerette volna családiasabbá tenni. Ők ugyanis olyan kicsik, akikről lemondtak a szüleik.

hirdetés

A Fészek Gyermekotthon nyolc, 0-3 éves kisgyermek számára nyújt ellátást, akik ideiglenesen átmeneti vagy tartós nevelésbe vétellel kerültek az intézménybe. Ők kaptak pénteken ajándékokat karácsonyra.

A Pécsimami egyesület illetékesei olyan kis biciklit is vittek, ami a kicsik mozgását is fejleszti.

Az otthonban élő gyerekeknek ez a közeg jelenti a családot. Szüleik ugyanis lemondtak róluk. Van, akit szülés után a kórházból egyenesen ide hoztak.

Gellén Nóra: “Mosolyt szeretnénk csalni a gyerekek arcára!”

A karácsonyi ajándékokat egy országos kampány során gyűjtötte össze az egyesület: könyveket, játékokat, hintát és biciklit kaptak a gyerekek, összesen több tízezer forint értékben. Az egyesület szerint azonban nem az összeg a lényeg, hanem az, ha mosolyt tudnak csalni a gyerekek arcára.

Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke hozzátette: Felhívják a figyelmet arra, hogy vannak olyan gyerekek, akik körül nem ugrálnak ott a szülők, nagyszülők, hogy minden kívánságukat teljesítsék, hanem áldozatos munkát végző gondozók között, de mégsem családban nőnek fel. Az egyesület a kicsik után, a Pécsi Gyerekotthonba, a nagyobbaknak is vitt ajándékot. Ők is igazi család nélkül nőnek fel.