A diákok folytatják

Már nem értenek egyet?

A kormány módosításai ellenére, a diákok tovább folytatják a tüntetést. Szerdán a Simonyi Károly Szakiskola és Szakközépiskola tanulói tiltakoztak, a Tudásközpontban is volt sztrájk, sőt egyes hírek szerint néhány egyetemi oktató nem vizsgáztatott.

hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata csak abban az esetben támogatja a diáktüntetést, ha az nem okoz kárt senkinek – mondták az illetékesek. A diákok között egyébként olyan rémhírek terjednek, hogy egyes oktatók nem vizsgáztatnak, vagy hogy egyes hallgatók akadályozzák meg, hogy társaik számot adjanak tudásukról.

A PTE Hallgatói Önkormányzata csak akkor támogatja a diáktüntetést, ha az nem okoz kárt senkinek.

Lengvárszky Attila, oktatási igazgató azonban nem tud az említett esetekről, holott a Hallgatói Hálózat internetes közösségi oldalán megjelent: a PTE magyar tanszékén az oktatók nem vizsgáztatták le a hallgatókat, és ennek semmi következménye sem volt. Az elmaradt beszámolót egy másik időpontban pótolhatják a diákok – olvasható az oldalon.

A pécsi középiskolások és egyetemisták így csatlakoznak a Hallgatói Hálózat által meghirdetett országos diáksztrájkhoz. Elfogadhatatlannak tartják Kövér László házelnök és Balog Zoltán miniszter kijelentését arról, hogy a diákok hisztériakeltők és nem kívánnak tanulni. “Le a cinizmussal, nem engedünk a pontjainkból, semmit rólunk nélkülünk!” – mondják a HaHások.

Szerdán egyébként a Tudásközpontban tartottak demonstrációt a hallgatók és a diákok. Közös tanulásra hívtak mindenkit a könyvtárba. Délután három órától a Tudásközpont 2. emeletén tiltakoztak.

A “tanulási hisztéria” elnevezésű megmozdulás csütörtökön is folytatódik.