A DK indítja Szakács Lászlót az őszi előválasztáson

Szakács László

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje jelentette be Facebook-oldalán, hogy Szakács Lászlót jelölik a Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületben.

Néhány napja számoltunk be először arról, az MSZP elnöksége visszavonta a baranyai politikus előválasztási jelölését (és felfüggesztette Molnár Gyula párttagságát), majd pedig arról, Szakács László felfüggesztette párttagságát az MSZP-ben. Akkor azzal indokolta döntését, hogy az MSZP elnöksége nem támogatja az indulását Baranyában. Elmondása szerint attól tartottak, hogy átülne a DK frakciójába. Aztán a 444 írta meg, tényleg DK-s jelölt lehet Szakácsból, mert Gyurcsány Ferenc már megkereste, hogy üljenek le tárgyalni.

Dobrev Klára a minap pedig bejelentette, hogy a DK Szakács Lászlót indítja Baranya megye 2. választókerületében az őszi ellenzéki előválasztáson, mivel „nem csak Komló korábbi alpolgármestereként, hanem jelenlegi országgyűlési képviselőként is bizonyította, hogy mindig a pécsiek, komlóiak és a térségben élők érdekeit képviseli”.

Mint június 18-án megírtuk, a Baranya 2-es körzetben a Momentum jelöltje, Péderi Tamás lépett vissza Szakács javára, akit a Jobbik is támogatásáról biztosított. Mivel a DK-s Zag Gábort a napokban választotta alpolgármesterré a pécsi közgyűlés, ő is visszalépett – ezt Facebook-oldalán jelentette be a pécsi politikus.

Jelenleg tehát Keresztes László Lóránt (LMP), Szakács László (DK), és Simon Gábor indulnak az előválasztáson.

Hirdetés