Még nem jelölt a DK-s jelölt, ezért nem nyilatkozik

Nagy Ferenc néhány napja még készséggel nyilatkozott volna, ám időközben a Demokratikus Koalíció megtiltotta neki. A több évtizedes mozgalmi tapasztalattal bíró képviselőjelölt négy éve még azon sajnálkozott, hogy Pécsnek nincs folyója. 

hirdetés

Frissítve (18:14): 

Nagy Ferenc kora este mégiscsak visszahívta munkatársunkat, és közölte, azért nem nyilatkozik, mert még nem jelölt, csak jelölt jelölt, ugyanis hivatalosan még nem jelölt. (Egyébként hivatalosan képviselőjelölt jelölt is csupán akkor lehet, ha a pártja annak jelöli és elfogadja.)

Mindez azt is jelenti, hogy bár a DK és az MSZP elméletileg leosztotta egymás között a helyeket Baranyában, sőt már meg is nevezték az indulókat, ez még korántsem jelenti azt, hogy véglegesen eldőlt volna, kit vagy kiket indít a két baloldali párt.

Korábban írtuk

Az elmúlt hónapokban rendszeresen szereplő, a Parlamentben többször felszólaló és az ellenzéki politikusok közül az egyik legaktívabbnak mondható MSZP-s Szakács Lászlót golyózta ki az MSZP és a DK közötti megállapodás azért, hogy helyén a politikailag alig észrevehető – mindössze néhány fórumon megjelenő – Nagy Ferenc indulhasson.

A DK pécsi képviselőjelöltjével múlt héten egyezettünk arról, hogy interjút készítenénk vele, Nagy Ferenc pedig nem utasította vissza a megkeresést. Annyit közölt, türelmet kér, ezen a héten egyeztessünk időpontot.

Hétfőn azonban azt közölte, hogy “nem tudom biztosítani az interjút, a sajto@dkp.hu címre kellene írni”. Miután közöltük, hogy ragaszkodunk a személyes interjúhoz, azt mondta, hogy várjunk egy kicsit, rögtön visszahív minket. Ez azóta sem történt meg, ahogyan az általa említett e-mail-címre írt levelünkre sem érkezett válasz.

Nagy Ferenc egyébként négy éve is elindult volna a választáson, ám akkor éppen Szakács László miatt nem tehette ezt meg, miután a DK is beállt a szocialista jelölt mögé.

A képviselőjelölt négy éve annyit elárult magáról, hogy ő több évtizedes mozgalmi tapasztalattal a háta mögött vesz részt a DK munkájában, s bár nyugdíjas, úgy véli, kortól függetlenül is lehet képviselni a párt törekvéseit, programját.

Négy éve még sajtótájékoztatón is bemutatkozott, most meg letiltották? A kép jobboldalán Nagy Ferenc

Pécsett is lehetőséget kell teremteni arra, hogy kétkezi munkások dolgozzanak – mondta. Megjegyezte: Pécset élhetőbbé kellene tenni, mert például nincs folyója, amely mellett barátságosan lehetne élni.

Azonban nemcsak a pécsiek előtt alig ismertek a DK baranyai indulói, hiszen például Kunszt Márta, a DK pécsi képviselője, vezetője sem tudta megmondani elsőre, hogy a nekik adott két baranyai körzet közül kit indítanak a mohácsi körzetben, csak annyit mondott, hogy “Valamilyen Jánosról” van szó – csak később jutott eszébe a neve. Hasonlóképpen járt Szakács László is, aki néhány napja, az MSZP sajtótájékoztatóján nem tudta felidézni a szövetsége képviselőjelöltjét.

Egyébként a DK legutóbbi pécsi fórumán, amelyen ütöttek is, a hallgatóság soraiban foglalt helyet a képviselőjelölt.

Nem Nagy Ferenc az egyetlen ellenzéki jelölt, vagy politikus, akivel interjút szerettünk volna készíteni, hiszen nem olyan régen Berkecz Balázs, az Együtt politikusa és a Keresztes László Lóránt, az LMP képviselőjelöltje is nyilatkozott lapunknak.

hirdetés