A DK szerint kilépünk az EU-ból

A DK szerint Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya Magyarország Európai Unióból való kilépését, eltávolodását készíti elő, a párt ezért arra szólítja fel a kormányfőt: hagyjon fel ezzel, az ország ugyanis mélyen elkötelezett az európai értékek mellett.

Niedermüller Péter, a DK alelnöke és európai parlamenti képviselője szerdán az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: ezt támasztja alá, hogy Orbán Viktor minden alkalmat megragad az európai érték bírálatára. Szerinte ezzel arra tesz kísérletet, hogy a társadalmat felkészítse egy másfajta értékrendre.

A kormányfő szerinte nemcsak ideológiailag, hanem gazdaságilag is próbál elhatárolódni az általa “hanyatlónak” nevezett Nyugattól. Niedermüller Péter kifejtette: a kabinet célul tűzte ki, hogy az ország külkereskedelmének 50 százalékban már az unión kívüli országok felé fordulna.

A nagyköveteknek tartott tájékoztatón pedig a miniszterelnök a gazdasági érdekek figyelembe vételének fontosságától beszélt, és nem az értékalapú gazdasági tevékenység mellett érvelt – emlékeztetett a DK politikusa.

Az EP-képviselő arra is rámutatott, hogy miközben a kormány néhány éve még büszkélkedett az IMF-től és a Világbanktól felvett hitelek visszafizetésével, most Oroszországtól vesz fel hatalmas kölcsönt.

Hirdetés