A dolgozókat nem érinti a buszos cégváltás

A Pécsi Közlekedési Zrt. munkavállalóit egytől egyig átveszi a Tüke Busz Zrt., az átadás-átvétel részleteiről március 22-én tárgyalnak. A PK Zrt. nem vonul le a pécsi utakról teljesen.

hirdetés

Az általunk megkérdezett munkavállalók a sajtóból értesültek arról, hogy a Pécsi Közlekedési Zrt. helyett egy másik cég, a 2010-ben létrehozott Tüke Busz Zrt. látja majd el a tömegközlekedést.

A város azért kényszerült erre a lépésre, mert a 2009-ben történt botrányos buszeladás miatt közel egymilliárd forintos adófizetési kötelezettsége lett a cégnek, ráadásul a volt műszaki igazgatónak is közel harmincmillió forint végkielégítést kell kifizetnie. A közlekedési vállalatot ezek a terhek akár el is lehetetleníthetik, és a felszámolás is fenyegette a céget.

A közlekedésért felelős pécsi alpolgármester, Csizi Péter közölte: folyamatosan dolgoznak azon, hogy az átállás minél gyorsabb és zökkenőmentesebb legyen. A dolgozókat munkáltatói jogutódlással veszik majd át, ami azt jelenti, hogy változatlan feltételekkel foglalkoztatják őket tovább, így például nem lesz változás a bérüket, vagy a szabadságukat illetően sem – hangsúlyozta.

A PK Zrt. vagyonának – így a székházának, a buszoknak – a sorsa egyelőre még kérdés. Az ezzel kapcsolatos döntésekről, jogi és technikai részletekről március végén tárgyal majd a közgyűlés.

– Nincs szó arról, hogy kiüresítenénk a Pécsi Közlekedési Zrt.-t, most a legszükségesebb lépéseket tesszük meg a tömegközlekedés biztonságos fenntartása érdekében, a közlekedés működtetésében a Tüke Busszal megkötendő szerződés alapján továbbra is részt vesz a PK Zrt. – mondta Csizi Péter.

Hofekker Ferenc, a Pécsi Közlekedési Zrt. Független Demokratikus Szakszervezetének vezetője is hangsúlyozta, hogy a munkavállalókat semmilyen hátrány nem éri a váltáskor. Szerinte a Tüke Busz Zrt.-nél már április elsejétől új kollektív szerződésre lenne szükség, különös tekintettel arra, hogy az új munkatörvény miatt júliustól jelentős változások lesznek a foglalkoztatottakat illetően – többek között – a pótlékok, s a munkaidő tekintetében is.

Ez ügyben pedig mihamarabb szeretnének tárgyalóasztalhoz ülni az érintettekkel. Az új kollektív szerződésre azért is szükség lenne, mert a jogszabályok szerint a munkáltatói jogutódlás esetében egy esztendőig van érvényben a korábbi kollektív megállapodás, ezután az automatikusan megszűnik.