A Fidesz támogatja a reklámadót

A Fidesz támogatja a reklámadóról szóló törvényjavaslatot, és azt kezdeményezi, hogy az előterjesztést jövő kedden és szerdán tárgyalja a parlament – mondta Rogán Antal, a kormánypárt országgyűlési frakcióvezetője csütörtökön az MTI-nek.

hirdetés

“Azt gondoljuk, hogy most már minden érv elhangzott a nyilvánosság előtt is” – indokolta a jövő heti tárgyalásra tett javaslatukat a politikus.

“Mi ezeket az érveket tisztelettel hallgatjuk, de megjegyzem, hogy kísértetiesen hasonló a helyzet ahhoz, mint amikor a bankadót vezettük be, a bankok akkor pontosan ugyanígy érveltek” – mondta a reklámadó-javaslattal kapcsolatos bírálatokról Rogán Antal.

Szerinte azonban az áprilisi országgyűlési választáson az emberek ítéletet mondtak arról, hogy a közteherviselést ki kell terjeszteni azokra a szektorokra, ahol jelentős nyereségek keletkeznek, márpedig a reklámpiac szereplői közül sokan nagy nyereséget könyvelnek el.

Közölte, arra nem tudnak tekintettel lenni, hogy a jelentős profittal rendelkezők mellett vannak veszteséges vállalatok is, “a közteherviselés elve mindenkire vonatozik, ahogy a munkavállalónak személyi jövedelemadót kell fizetnie, úgy a jövőben a reklámpiac szereplőinek reklámadót”.

A frakcióvezető elképzelhetőnek tart bizonyos módosításokat a parlament előtt fekvő reklámadó-javaslatban, ezekről a képviselőcsoport keddi ülésén tárgyalnak majd, de hangsúlyozta: jelentős változtatásokat nem tartana célszerűnek, mert L. Simon László egyéni képviselői előterjesztése szerinte koherens, abban “legfeljebb kisebb korrekciók képzelhetők el”.

Egyértelművé tette: “a vitának nem az a tárgya, hogy legyen vagy ne legyen reklámadó, hanem az a kérdés, hogyan legyen”.

Arra a felvetésre, hogy csütörtökön több tucatnyi médium tiltakozik a reklámadó ellen, Rogán Antal úgy reagált: mindenkinek megvan a joga a véleménynyilvánításhoz, de ezt nyomásgyakorlásnak, a politikai szereplők zsarolásának tartja, amire nem lesznek tekintettel.

  • .

    Szerintem a fidesz tesz arra, hogy ki mit gondol. Nem fognak vele foglalkozni.

  • zozo

    A Fideszen kívül viszont senki sem támogatja a reklámsarcot. A teljes szakma ellene van, még a kormánypárti tévék, rádiók, újságok is. Ez mindent elmond a témáról.