A gyermekotthon lakói kapnak ma karácsonyi vacsorát Pécstől

12 éves hagyományt folytatva a Bagolyvár Étterem idén is meghívta a Pécsi Gyermekotthon lakóit egy karácsonyi vacsorára december 21-én. A Tettye Forrásház Zrt. és a BIOKOM Kft., valamint egy magánszemély és az intézmény 170 ezer forint értékű ajándékait Moór Eszter, a város Népjóléti és Sport Bizottságának elnöke adja át.

hirdetés

A Pécsi Gyermekotthon 1961-ben alakult, jelenlegi formájában 1998 óta működik Pécsett. A bentlakásos intézményben 36 kisgyerek él, akik teljes körű ellátást kapnak. Az utógondozói ellátásban huszonnégy fiatal vesz részt, közülük tízen az intézményben laknak. Ezenkívül az átmeneti otthonban tíz gyerek és két édesanya él.

Az intézmény fenntartója, Pécs önkormányzata 2000 óta minden évben karácsonyi vacsorára hívja a gyerekeket. Péntek este összesen 52 gyereket visznek a Pécsi Gyermekotthon munkatársai a Bagolyvár Étterembe – mondta Platthy István igazgató. A gyerekek színes műsorral hálálják meg a vacsorát: csodaszarvas regőséneket adnak elő, valamint karácsonyi versekkel és énekekkel is készülnek.

A karácsonyt egyébként közel negyven fiatal, gyermek tölti az intézményben.