A hétvégén tizenkettő esethez riasztották a megye tűzoltóit

Hatszor tűzoltásra, három esetben pedig műszaki mentésre volt szükség, míg három bejelentés tévesnek minősült. 

Pécsen, a Muromi úton egy két szintes hétvégi ház alsó szintjén – vélhetően a kandalló hamuürítése közben – keletkezett tűz. A pécsi hivatásos tűzoltók három egységgel vonultak a helyszínre, és a tüzet két sugárral eloltották. Az egység átvizsgálta az épületet, ennek során két gázpalackot kihozott a házból, amelyek közül egyet vissza kellett hűteni. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt. A tűz következtében az épület alsó szintje károsodott.

Sósvertikén egy személygépkocsi gyulladt ki, forgalmi akadályt képezett. A sellyei hivatásos tűzoltók egy sugárral eloltották az autót. Az eset során sérülés nem történt.

Görcsönyben egy személygépkocsi motorházteteje és szélvédője közötti részen keletkezett tűz, amit egy járókelő eloltott. A Baranya katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati eljárást folytatott le.

Tótújfaluban egy családi ház villamos elosztó szekrény gyulladt ki, amit a lakó érzékelt, így áramtalanította az épületet, valamint kiszellőztetett. A sellyei hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Ladon egy családi ház kéményében korom égett. A szigetvári hivatásos tűzoltók a tüzelő berendezésből a parazsat eltávolították, majd felügyelet mellett kiégették a kéményt.

Old településen egy parasztházban – vélhetően az elektromos bojler meghibásodása miatt – keletkezett tűz, ami átterjedt a tetőszerkezetre Az áramszolgáltató szakembere az ingatlant leválasztotta az elektromos hálózatról. A siklósi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, illetve három gázpalackot hoztak ki az épületből. A lakók az épület helyreállításáig ideiglenes elköltöztek.

Baranyahídvég külterületén egy személygépkocsi az úton megcsúszott és a tetejére borult. A gépjárműben két felnőtt személy utazott, akik közül az egyik – könnyebb sérülésekkel – önerőből ki tudott szállni. A sellyei és siklósi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre és a másik személyt – sugárfedezet mellett – feszítő-vágó berendezés segítségével, a mentőszolgálat szakembereivel együttműködve kiemelték a gépkocsiból. A kiszabadított utas súlyos sérüléseket szenvedett. Mindkét sérültet kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt az érintett szakaszon.