A jobbikos Fogarasi Gábor neve is felmerült alpolgármesterként

Fogarasi Gábor

Ezt egy rövid, a Facebookon megjelent közleményben tudatta a politikus, ahogy azt is, hogy a DK nem támogatta a személyét.

hirdetés
Uránia Mozi

A Jobbik pécsi frakcióvezetője, Fogarasi Gábor rövid közleményt rakott ki Facebook-oldalára péntek délután. Ebben azt írja: az ő neve is felmerült alpolgármesterként, de a DK nem támogatta. Azt írja, a Jobbik egyet ért azzal, hogy szükség van egy harmadik alpolgármesterre.

Tegnap Péterffy Attila bejelentette: Nyőgéri Lajos MSZP-s önkormányzati képviselőt alpolgármesterré nevezte ki, egy lapunknak adott interjúban a döntés okait is felvázolta. Nemcsak a Fidesz kritizálta a döntést, hanem a pécsi városvezető koalíció pártjainak ernyőszervezete, a Mindenki Pécsért Egyesület is, Bognár Szilviától pedig megtudtuk: a DK-frakció nem támogatta a harmadik alpolgármester kinevezését.

A közlemény teljes szövege:

“Egyetértünk Péterffy Attilával abban, hogy a városvezetésnek harmadik alpolgármesterre van szüksége. Szóba került ennek kapcsán az én nevem is, de Bognár Szilvia és a DK egyértelművé tette, hogy nem tudja támogatni a személyemet. Tudomásul vettem, hogy ha kettőnk közül kell választani, a városvezető frakciók többsége Nyőgéri Lajost szívesebben látná ebben a pozícióban. Mivel számomra az a legfontosabb, hogy 2022-ben legyőzzük a Fideszt, és ehhez az ellenzéki pártok szoros és békés együttműködésére van szükség, valamint engem sosem a pozíció, hatalom és a pénz motivált, ezért visszaléptem ettől a megtisztelő lehetőségtől.”

Kapcsolódó cikkeink:

Nyőgéri Lajos lett Pécs harmadik alpolgármestere

A pécsi Fidesz szerint felháborító, hogy Nyőgéri Lajos alpolgármester lett

Péterffy Attila: „A versenyszféra iramához szoktam”

Mindenki Pécsért: a polgármester visszaélt a szükségállapot által ráruházott döntési jogával

Bognár Szilvia: a DK-frakció nem támogatta a harmadik alpolgármester kinevezését