A Jókai téren demonstráltak

Pécsett, a Jókai téren szervezett demonstrációt az Együtt vasárnap kora délután, az eseményen mintegy nyolcvan ember vett részt.

hirdetés

Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke a résztvevőket köszöntve elmondta, nem tüntetést szerveztek, inkább heppeninget, közös beszélgetést, egy időben a budapesti tüntetéssel. A pécsi Jókai téren tartott demonstráción nagyjából nyolcvanan jelentek meg, de az esemény előrehaladtával egyre csökkent a létszám.

A demonstráción többen is beszédet mondtak, Heindl Péter civil aktivista szerint például a jelenlegi választási rendszer nem igazságos, így az a legfontosabb, hogy azt követeljék. Ágoston Andrea a Liberálisok képviseletében szolidaritást, jogállamiságot és “rózsaszín parlamentet” követelt, azaz azt, hogy a törvényhozás fele nőkből álljon. Az eseményen több párt (Párbeszéd, DK, LMP) képviselője is megszólalt, de akadtak civil hozzászólók is. Így például az a fiatalember, aki a közönség soraiból kapott szót, beszédének pedig vaskos trágárságokkal adott nyomatékot. Többen szóvá tették, hogy kevesen vannak a demonstráción résztvevők.

Az esemény valamivel fél hét után gyakorlatilag véget ért. Bár Berkecz Balázs közölte, fél nyolcig van közterület-foglalási engedélyük, aki szeretne, még maradhat beszélgetni, a résztvevők jó része elhagyta a teret.