“A kommunizmus bűneit még ma is sokan mentegetik”

A kommunizmus bűneit Nyugaton még ma is sokan mentegetik, maga az Európai Unió is vonakodik egyértelműen elítélni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Nemzeti Örökség Intézetének (Nöri) a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésén, a Rákoskeresztúri új köztemetőben.

hirdetés

Ma már nem szokás emlegetni, hogy a kommunizmus és a nemzetiszocializmus “a Nyugat szellemi termékeként látta meg a napvilágot”, ám “a tőrőlmetszett nyugati gondolat végül nekünk, közép-európaiaknak lett kényszerű osztályrészünk”.

Eközben a Nyugatnak a kommunizmus megmaradt színtiszta elméletnek, “kéretlen világboldogítók bizsergető szellemi izgalmának” – fogalmazott a kormányfő a köztemető 297-es parcellájánál lévő látogatóközpontban. Szerinte Európának ma nem véletlenül rossz a lelkiismerete, amikor a kommunizmus bűneiről van szó.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy “csak akkor lehet jövőnk, ha az egyszerre szabad és magyar, csak a szabad magyarok országának van jövője”. Ezért – tette hozzá – “a kommunista és fasiszta kígyótojásokat mindig kellő időben össze kell törnünk”.

  • Fóris Béla

    Undorító, amikor egy 100%-ban bolsi csemete, a kis geci (Orbán Viktor), elítéli a kommunizmus bűneit, egy felkapaszkodott lumpenproli, mint a hívei.