A kormány megőrzi a nyugdíjak értékét

A nyugdíjrendszer fenntartható, és a kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, valamint tisztes munkát biztosít – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel, arra reagálva, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) a minisztérium előtt tüntetett.

hirdetés

Az MSZSZ a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjért, valamint a köztisztviselői bérbefagyasztás ellen demonstrált.

A nemzetgazdasági tárca közleményében hangsúlyozta: a kormány legfőbb célja, hogy tisztes munkát, értékálló fizetéseket és nyugdíjakat biztosítson a magyaroknak.

A kormány erőfeszítéseinek és a gazdasági növekedésnek köszönhetően Magyarország jobban teljesít a foglalkoztatásban, a bérek és a nyugdíjak értékének megőrzésében, mint korábban, és mint más európai országok általában – fogalmaznak a közleményben.

A nyugdíjrendszer fenntartható és stabil, szemben a 2010 előtti korszakkal, amikor “az összeomlás szélén állt, és 3 millió ember nyugellátása volt veszélyben” – emelte ki az NGM.

Hozzáfűzték: Magyarország azon kevesek közé tartozik, ahol az elmúlt években sikerült megőrizni, sőt növelni a nyugdíjak és a fizetések értékét, csökkenteni a családok terheit, és Európában a legnagyobb mértékben csökkenteni a munkanélküliséget.

“Bízunk benne, hogy az önkormányzati választási kampány finisében demonstrációt szervező szakszervezetek a kormány partnerei lesznek ebben a munkában, a foglalkoztatás, a bérek és a nyugdíjak további növelésében” – zárul a közlemény.