A kultúra segítségével fejleszthetne Pécs

A ngyedben éjjel sem áll meg az élet

Pécset is beválasztották abba a 2015. és 2017. között zajló nemzetközi programba, amelynek feladata kidolgozni, hogyan lehet a kultúrára épülő gazdaságfejlesztéssel fenntartható európai városokat létrehozni – írja az MTI.

hirdetés

A részvételre azután nyílik lehetőség, hogy a baranyai megyeszékhelyet beválasztották a Kultúra a fenntartható városokban (Culture in Sustainable Cities) elnevezésű nemzetközi program első körében szereplő tizenegy európai város közé – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az önkormányzat közös közleményben az MTI-t szerdán.

Hozzátették: az úgynevezett “pilot városokról” a tizennégy művészeti ág mintegy 80 ezer kulturális szervezetét tömörítő, kultúrpolitikai kérdésekben összeurópai szinten lobbizó Culture Action Europe, valamint a városokat és helyi önkormányzatokat összefogó nemzetközi platform, a United Cities and Local Governments (UCLG) kulturális bizottsága, a Culture 21 döntött.

Pécs bekapcsolódása a programba lehetőséget ad arra, hogy az európai és globális együttműködésen keresztül komoly tapasztalatokra tegyen szert más települések kultúra-gazdaságtani gyakorlatából, valamint elősegíti a baranyai megyeszékhely olyan hosszú távú, stratégiai együttműködéseit, amelyek elengedhetetlenek saját kultúra alapú gazdaságfejlesztéséhez – írták.

Megjegyezték, hogy az együttműködés részleteiről a projekt koordinátorai néhány hét múlva küldenek pontos információt az érintett településeknek.