A Lánc utca orvosi szemmel

Napokon belül pont kerül a Lánc utcai rendelőintézet másfél évig tartó átfogó felújítására. Tíz nappal a zárás előtt az orvos szakma képviselőinek engedett bebocsátást a rendelőhelyiségekbe, az új műszerek tanulmányozására dr. Kovács Ágnes igazgató asszony.

hirdetés

Már csak napok vannak hátra, hogy végérvényesen kimondhassuk: befejeződött a Lánc utcai rendelőintézet teljes körű felújítása, az orvosi műszerek cseréje, s a kényelmesebb, gyorsabb és pontosabb betegápolás feltételeinek megteremtése. Szeptember huszadikán, tíz nappal a félmilliárdos projekt zárása előtt dr. Kovács Ágnes főorvos asszony, az Egyesített Egészségügyi Intézmények vezetője kalauzolta körbe a megújult épület betegellátási részlegein az orvos szakma képviselőit.

Mint azt a rendezvény előtt tartott sajtótájékoztatón lapunknak elmondta, a beruházások tavalyi megindítása óta folyamatosan javult a több évtizedes épület felszereltsége, műszeres ellátottsága. Az épület szigetelése, új fűtésrendszere, gépészeti fejlesztése révén csökkentek a rezsiköltségek, a műszerek cseréjével, a beteghívó rendszer kiépítésével pedig felgyorsult az ellátás.

Kovács Ágnes hangsúlyozta: a beruházások során mintegy száznegyven millió forintból bővítették az intézmény eszközparkját, így új, digitális röntgent, a legkorszerűbb ultrahang-készüléket, EKG-berendezéseket vásároltak. Emellett tüdőgyógyászati, nőgyógyászati, fül-orr-gége és reuma szakrendeléseket érintően érkeztek új eszközök az intézményhez. Az eszközfejlesztésből kivétel nélkül minden szakrendelés részesült. Újdonság, hogy az uránvárosi intézet mellett immáron a Lánc utcában is működhet nőgyógyászati szakrendelés, ahol a ma ismert legjobb műszereket alkalmazzák.

Az intézet fejlesztése során korszerű beteghívó rendszert is kiépítettek, akadálymentessé tették az épületet, korszerűsítették a fűtőrendszert, a villamos hálózatot. Emellett nyílászárókat cseréltek, rendelőket újítottak fel, s átfogó informatikai fejlesztést hajtottak végre, javarészt európai uniós források felhasználásával.