A legelesettebbek számára életveszélyes a hideg

A rendkívüli hideg időben megnövekszik a közvetlen életveszély, a kihűlés veszélye a hajléktalanok, utcán-, nem megfelelő lakókörnyezetben-, fűtetlen lakásban élő emberek számára. Az őket segítő pécsi szervezetek közleményét érdemes elolvasni és megfontolni a benne írottakat.

hirdetés

A pécsi hajléktalan-ellátó szervezetek – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Remény Háza – Domus Spei, és a TÁMASZ Alapítvány Pécs – hosszított, illetve folyamatos nyitva tartással, mindenhol plusz matracokkal várják a hajléktalan embereket, senkit nem utasítanak, küldenek el. Az utcai szociális szolgálatok folyamatosan járják az utcákat és megfelelő helyre szállítják a hajléktalanokat.

A szolgálatok a következő közleményt adták ki:

“Kérjük Pécs város lakosságát, hogy különös odafigyelést tanúsítson a veszélyes élethelyzetben lévő emberek irányába, és ha olyan hajléktalan, vagy bármilyen életveszélyben lévő emberről van tudomása, tegyen bejelentést a 72/233-169-es Regionális Diszpécserszolgálati telefonszámra, vagy hívja az közismert segélyhívószámokat! Mindenki lehetőségéhez képest nyújtson segítséget a rendkívüli időjárási helyzetben. Továbbá felhívjuk a figyelmet, hogy ilyen időben nem csak az utcán élő emberek vannak veszélyben, de azok az idős, beteg, önmagukról nehezen gondoskodó emberek is, akik lakásokban, házakban élnek. Kérjük ha Önnek ilyen –közvetett vagy közvetlen életveszélyben élő – ember lakik a szomszédságában, vagy ilyen emberről van tudomása, érdeklődjön felőle, vagy tegyen bejelentést róla!”