A legfrissebb koronavírus-adatok: 16-an fertőződtek meg, nem halt meg senki

Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4205 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 589 fő, 2874-en pedig már meggyógyultak.

hirdetés

A koronavirus.gov.hu által közölt legfrissebb adatok szerint a régióban nincs változás: Baranyában továbbra is 40, Somogy megyében 22, Tolnában 13 az igazoltan fertőzöttek száma.

AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 742 FŐ.

142 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Jelenleg 1658 fő van hatósági házi karanténban, a mintavételek száma 286.983.


Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Az Országgyűlés a napokban fogadta el a jövő évi központi költségvetést, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.